Vart är vi på väg?

Oroligheter finns inte bara i Burundi, Syrien, Afghanistan, Somalia,…

Här i Sverige finns mörkret i hjärtat och ökar hela tiden. Vi måste öppna ögonen och se hur folk är drabbade och dör varje dag. Det är mycket stress, depression, självmordstankar, självmord, flyktingkaos, tiggeri, hemlösa, missbrukare, oro, ångest, rusande tankar,rasism, sexuella våld, mobbning, egoism, rädsla, … I grunden är människan en god varelse. Hon är lik Gud, med förmågan att älska och leva tillsammans med andra människor. Samtidigt finns det destruktiva där, allt som vi gör som är ont, och båda finns inom varje människa. Under år 2015 har jag börjat projekt ”från mörkret till ljuset” i Hallstahammars kommun för att samhälle ska kunna leva i ljuset och bygga bättre samhället (alla åldrar, kön) på rätt sätt. Det behövs skapa Glädje och sanningen Center för alla. Alla människor ska vara lika värda i praktikCentret ska hjälpa människor inom livsbesiktning/människovård. Det handlar om annan vård.

Och många människor har inte möjlighet att njuta fritid i vår kommun. Kvinnor, missbrukare saknar platser för deras kultur & fritids aktiviteter, utveckling och inspirations möte. Alla dessa människor behöver må bra och bygga tillsammans samhälle i vår kommun.

I vår kommun finns många analfabeter kvinnor som behöver att utveckla sig och komma i svenska samhället. Det finns invandrare kvinnor som vill starta eget företag men de vet inte vilken vägen ska de ta eller våga börja. De kommer få bättre språkkunskap, bra hälsa, inspirera varandra. Och lyfta en kvinna, är att lyfta hela familjen. Människor med olika erfarenheter kommer jobba tillsammans för att bli en "SolutionTeam/LjusPartner i vår kommun. Integration är lyckad när vi lyfter samhälle och det ska behandlas på samma rätt. Respekt och kärlek till alla människor oavsett vilka ska främjas. Eldsbodahuset kan vara bra platser till exempel.